Art of Fashion

Valentino: Master of Couture

2013.01.29.

Zamira

A vizsgaidőszak után Londonban voltam néhány napot, ahol két szent küldetésem volt - a Naked paletták beszerzése és a Valentino kiállítás megtekintése. Mindkét projektet sikeresen teljesítettem, utóbbiról pedig jelen posztban röviden be is számolok Nektek, mivel egyszerűen lélegzetelállítóan gyönyörű!

A kiállításnak a Somerset House, a London Fashion Week szentéje ad otthont. Alapvetően három részből áll. Az első terem engem egy kis emlékműhelyre emlékeztet, ahol rajzok, sajtómegjelenések, személyes fényképek, illetve hírességek Valentino-nak címzett levelei vannak. A második rész a kiállítás lényege, kvázi kifutón végigvonulva lehet megnézni a két oldalon felsorakoztatott ruhákat. Összesen 137 csoda egymás után. A tájékozódást egy kis prospektus segíti, melyet mindenki a kiállítás elején kap meg. Ebben részletesen taglalva van, hogy mit érdemes az adott ruháról tudni, nevezetesen, hogy milyen anyagból, milyen technikával készült, mely kollekció része, adott esetben pedig melyik híresség viselte. Kiállított darab például Julia Roberts és Anne Hathaway Valentino-ja is, melyeket mindketten Oscar-gálán viseltek. Fényképezni természetesen tilos, úgyhogy illusztrációként belinkeltem Nektek a kiállítást bemutató videót - ez a legszemléltetőbb sneak peek, amit találtam.

Az i-re a pontot Marie Chantal hercegnő gyönyörű, csipkével díszített menyasszonyi ruhája teszi fel. A kiállítás végén megtekinthető a Valentino Garavani Virtual Museum (megtaláljátok, illetve le is tölthetitek ITT), valamint videók a ruhák készítéséről. Imádtam!

Aki a környéken jár, annak mindenképpen ajánlom! Egy falatnyi divattörténelem és a couture mesterének méltán nevezett Valentino munkásságának csodálatos szintetizálása!

 

VMC1.jpg

 

VMC.jpg

VMC3.jpg

VMC4.JPG

VMC5.JPG

pics via LPA

0 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása