Art of Fashion

Hova vidd februártól a megunt használt ruháidat? A H&M-be!

2012.12.12.

Zamira

A H&M számára fontos szerepet játszik a fenntartható fejlődés, ezért a cég elkötelezte magát amellett, hogy a ruhák környezeti hatását csökkentse, azok teljes életciklusa alatt. A H&M lesz az első divatcég, mely használtruha gyűjtést kezdeményez kiválasztott üzleteiben, mind a 48 piacon, ahol a márka jelen van. A mechanizmus egyszerű: márkától és állapottól függetlenül mindenféle ruhanemű beváltható. A hozott zacskó ruhák után a vásárló ajándékutalványt kap. Az összegyűjtött ruhákat a H&M átadja partnercégének az I:Collect-nek, melynek megvan a megfelelő infrastruktúrája ahhoz, hogy a használt ruhákat újra feldolgozza.

A fenntartható fejlődésért tett lépéseink mind mélyen gyökereznek társadalmi és környezeti felelősségvállalásunkban. Jót szeretnénk tenni a környezetünkkel, ezért most egy kényelmes megoldást ajánlunk vásárlóinknak: a H&M átveszi használt vagy hibás ruháikat.” – mondja Karl-Johan Persson, a H&M vezérigazgatója.

Évente több tonna ruhanemű kerül szemétbe, melynek a 95%-a újrahasznosítható lenne. A H&M hosszú távú célja, hogy kialakítsa a textil körforgását. A technikai megoldást megtalálása végett hozta létre a divatóriás a Tudatos Alapítványt, mely a textil újrahasznosítására irányuló innovációkat és a H&M értékek mentén születő társadalmi projektjeit támogatja.

Ne feledjétek, 2013 februárjától várja használt ruháitokat a H&M!

 

go-green1.jpggogreen2.jpg


0 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása