Art of Fashion

Új függőség: Beautyrobic!

2012.11.02.

Zamira

Kedd este életem első, de garantáltan nem utolsó beautyrobic edzésén jártam. Node, lássuk, mi is az a beautyrobic! 

A beautyrobic feltalálója, Brigi, aerobic edző, továbbá hosszú táncos múltra tekint vissza, így az évek során felfigyelt arra, hogy a csípő- és popsitekerő mozdulatok milyen gyönyörűen formálják ezt a két terültetet. Gyakorlatilag innen jött az ötlet, hogy szexi táncmozdulatokat aerobiccal ötvözzön, hatékonyabbá téve ezáltal az alakformálást és a zsírégetést a női test legproblémásabb területein. Az egyórás edzést egy rövid bemelegítéssel kezdtük, majd intenzív derék- és csípőtekergetéssel folytattuk, ami tulajdonképpen az óra magját adja. Mindezt dinamikus, vérpezsdítő, táncos zenei aláfestéssel, ami percek alatt feloldja az új cserkészeket, mint például engem. Ráadásul ennél a pontnál már kezdi érezni az ember lánya, hogy hol vannak a comb, popsi és hasizmai, az ütős zene pedig tökéletesen eltereli a figyelmet az ébredező izmokról. Ami a hangulatot illeti, úgy éreztem magam, mintha egy szuper csajbuliban lennék! Az edzés második részében nem úsztuk meg a klasszikus zsírégető mozdulatokat, a gugolgatást, lábemelgetést, hasprést, viszont ekkorra már annyira fokozott volt a hangulat, amit Brigi továbbra is profi módon tuningolt, hogy még életemben ilyen könnyen és gondtalanul nem végeztem el ezeket a gyakorlatokat. Az i-re a pontot természetesen egy alapos nyújtás tette fel.

Fontos még megemlíteni, hogy az edzés egy jól felfűtött teremben zajlik, ahol körülbelül 28-32 fok van, illetve az óra elején egy speciális zsírégető olajjal kell bekenni a problémás területeket, mely még jobban fokozza a zsírégetést. Őszintén szólva a fűtéssel kapcsolatban voltak kisebb aggályaim, mivel abszolút nem bírom a meleget. Mindig piszkálnak, hogy alul vagyok öltözve, de egyszerűen rosszul leszek, ha picit is azt érzem, hogy melegem van. Annak, akinek hasonló problémája van, eloszlatom minden kétségét, ugyanis semmiféle megterhelést sem okozott, hogy meleg volt a teremben, gyakorlatilag nem is éreztem, csak amikor néhány mozdulatnál a magasba kellett tartani a kezemet.

Ajánlom a beautyrobic-ot minden csajszinak, aki szeret fergeteges hangulatban mozogni, hatékonyan alakot formálni, új mozgásformákat kipróbálni és táncolni. Utóbbi kapcsán megjegyzem, hogy nincs koreográfia, úgyhogy aki nem szereti, ha egy edzés során egy meghatározott rutint kell elsajátítani, az is bátran kipróbálhatja!

Mindent megtudhattok a beautyrobic-ról a honlapjukon (ITT) és Facebook oldalukon (ITT), illetve ha ellátogattok a Roxy Stúdióba (Tátra utca 4., a Jászai Mari tér és a Vígszínház között) egy edzésre! Kiemelten ajánlom figyelmetekbe a honlapon az eddigi tapasztalatokat! Rám garantáltan számíthattok, amint öt hét múlva lekerül a lábamról a gipsz, amit azóta beszereztem :) Nagyon szépen köszönöm a meghívást, a szuper hangulatot és a beautyrobic törölközőt! :)

 

beautyrobic.jpg  

 

Beautyrobic from Gergely Kovács on Vimeo.

0 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása